EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия бомбардира позиции в Сирия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия бомбардира позиции в Сирия

mail16:36 | 30.09.2015прегледи 1596 коментарикоментари 0


Самолети на въздушно-космическите сили на Русия в сряда пристъпиха към нанасянето на удари по позиции на забранената в Русия терористична групировка „Ислямска държава“ на територията на Сирия. Това съобщи пред журналисти говорителят на Министерство на отбраната генерал- майор Игор Конашенков, предаде ТАСС, цитирана от агенция Фокус. „В съответствие с решение на върховния главнокомандващ на Въоръжените сили на Русия Владимир Путин самолети на руските въздушно-космическите сили днес започнаха въздушна операция с нанасяне на прецизни удари по наземни цели на терористите от групировката „Ислямска държава“ на територията на Сирия. Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу информира колегите си от ОДКБ, че в хода на операцията в Сирия руските самолети нанасят удари по военна техника, свързочни центрове, транспортни средства, складове с оръжия, боеприпаси и ГСМ на терористите“, се казва в съобщението.

Според френския министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан руските изтребители са нанесли удари на територията на Сирия, но тяхна цел не са били позициите на „Ислямска държава“, предаде AFP.
„Самолетите на Русия са нанесли удари по територията на Сирия, но е любопитно, че не са нанасяли удари срещу позициите на „Ислямска държава“, каза льо Дриан. Според френски източници цел на руските въздушни удари са били позициите на сирийската опозиция, което отчита факта, че Русия се е намесила в Сирия не толкова да се бори с „Ислямска държава“, колкото да поддържа режима на Башар Асад.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg