EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия, Беларус и Казахстан създават митнически съюз

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия, Беларус и Казахстан създават митнически съюз

mail17:28 | 12.08.2009прегледи 656 коментарикоментари 0


Представители на Русия, Беларус и Казахстан обсъждат днес в Москва създаването на митнически съюз и съвместна стратегия за едновременно присъединяване на трите страни към Световната търговска организация (СТО), предадоха Франс прес и ИТАР-ТАСС.
Руският първи вицепремиер Виктор Шувалов ще обсъди с колегите си от Беларус и Казахстан концепцията и проекта за митнически кодекс на митнически съюз между трите страни.
Доразработеният проект ще бъде представен на срещата на държавните ръководители на Русия, Беларус и Казахстан през ноември. Този митнически съюз ще има за цел едновременното им  присъединяване при еднакви условия към СТО, но някои въпроси от юридическо естество могат да бъдат решени в двустранен формат след предварително съгласуване с партньорите.
За всеобща изненада през юни руският премиер Владимир Путин обяви, че Москва, Минск и Астана щели да сключат митническия съюз и да представят единна кандидатура за СТО, слагайки край на продължителен процес на индивидуално присъединяване на трите страни, припомня АФП. В началото на юли обаче президентът Дмитрий Медведев прецени, че е по-реалистично Русия да се
присъедини сама към СТО, а не в рамките на митнически съюз, разграничавайки се по този начин открито от Путин, който е смятан за най-силната личност в управлението на Русия.
Източник, близък до преговорите, съобщи днес, че трите страни няма да се откажат от "общата си позиция за преговорите".
Русия е единствената голяма икономика, която още не е включена в многостранната международна търговска система. След продължителни и трудни преговори, членството й в СТО бе отложено и от Москва, и от Вашингтон през август миналата година след въоръжената й намеса в Грузия. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150