EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия: 3.6 % спад на автомобилния пазар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия: 3.6 % спад на автомобилния пазар

mail11:40 | 13.03.2019прегледи 587 коментарикоментари 0


Възстановяването на руския автомобилен пазар е прекъснато за първи път от две години, като през февруари той е отчел спад с 3,6 % на годишна основа. Това сочат данни на Асоциацията на европейския бизнес (АЕБ) в Русия, цитирани от Франс прес. Автомобилостроителите са разтревожени от мрачните перспективи в сектора.Според АЕБ продажбите на нови леки автомобили и превозни средства за професионални цели са се увеличили през миналия месец до 128 406 единици. "За първи път от близо две години пазарът е отчел спад, макар и незначителен", заяви в комюнике президентът на автомобилния комитет на АЕБ Йорг Шрайбер.

Lada Vesta е най-продаваният в Русия автомобил през 2018 г, се посочва в отчета на Асоциацията на европейския бизнес (АЕБ). Миналата година са били продадени 108 364 коли от този модел. Успехът се обяснява с разширяването на семейството - почти половината от продадените екземпляри са Vesta SW и Vesta SW Cross.

Второ място по популярност заема друг модел на Lada — Lada Granta със 106 325 продадени коли. На трето място е Kia Rio  - 100 148.

Анализаторите са посочили и петте най-популярни коли на вторичния пазар в Русия през 2018 г. Пълният списък се базира на на информация, получена от сервизите за проверка на историята на автомобилите и е публикуван на сайта carsweek.ru.

Първо място в класацията на петте най-популярни употребявани автомобили е за Ford Focus. Експертите отбелязват относителната ценова достъпност на този автомобил, лесното му обслужване и привлекателен дизайн. 

На второ място е Toyota Camry с такива предимства като надеждност и технически характеристики. В почетната тройка е и Hyundai Solaris. Като главно предимство на тази кола е посочена шестстепенната ръчна скоростна кутия. .


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg