EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русе:Промишлеността се възстановява

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русе:Промишлеността се възстановява

mail14:38 | 10.08.2015прегледи 1433 коментарикоментари 0


Промишлеността в Русе вече се възстановява. Това е извод от анализ на офиса на НАП в дунавския град. От там съобщиха, че е изследвана структурата на внесения корпоративен данък от стопанските субекти в региона за една година и някой от резултатите са изненадващо благоприятни.
Оказва се, че след кризата най-значим дял от корпоративния данък - близо 32 на сто, се формира от икономическия сектор - енергетика, машиностроене, химическа промишленост, дървообработване и строителство. Хранително-вкусовата промишленост придава 1,7 на сто към постъпленията, а популярната русенска шивашка промишленост формира едва 0,5 на сто.
От селското стопанство се формира само 11 на сто от внесения корпоративен данък. Анализът на третия икономически сектор включва обслужващите бизнеси, сред които е вторият по значимост за региона - търговията на едро, с дял от 19 на сто. След това се нареждат услугите, комунално-битовата дейност, финанси, образование, наука и култура с общо 18.8 на сто. Чак след тях следват традиционно приеманите за стълбове на регионалната икономика - транспорт с 8 на сто и търговия на дребно с почти 7 на сто. От здравеопазване се формира 1,8 на сто корпоративната данъчна вноска.
Анализът определя, че за офиса на НАП в Русе най-голямо значение за приходи от корпоративен данък имат промишлените отрасли и строителството в региона. За това безспорно допринася създаването на индустриалния парк край Русе и привличането на чуждестранни инвеститори, които развиват там различни производства, съобщават от НАП.

Източник:БТА
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150