EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Русе: Коли и влакове основни източници на шум

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русе: Коли и влакове основни източници на шум

mail18:01 | 17.01.2018прегледи 9877 коментарикоментари 0


Автомобилният и железопътният транспорт и промишлеността са основни източници на шум в Русе. Това се посочва в анализ, представен по време на обществено обсъждане на Плана за действие с цел управление, предотвратяване и намаляване на шума в околната среда на агломерация Русе, съобщават от кметството в крайдунавския град.
През урбанизираната територия на Русе преминават участъци от основни национални и международни автомобилни и железопътни трасета. С най-голямо натоварване на транспортна интензивност и откъм шум са две улици и шест булеварда - сред тях е и международният булевард "България", който отвежда до "Дунав мост", като преминава през града.
От кметството информират, че сред мерките за намаляване на шума са система за контрол и управление на трафика, реконструкции на улици, изграждане на подлез, корекция на кръстовища и поддържане на пътната настилка.
От местната управа посочват още, че Планът за действие с цел управление, предотвратяване и намаляване на шума в околната среда на агломерация Русе е на разположение на заинтересованите всеки работен ден в администрацията, както и на интернет страницата на общината.


Тагове: Русе, шум
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg