EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русал ще доставя алуминий на клиентите си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русал ще доставя алуминий на клиентите си

mail14:30 | 17.04.2024прегледи 506 коментарикоментари 0


Руската компания "Русал" съобщи, че обявените преди дни нови санкции от страна на САЩ и Великобритания няма да имат въздействие върху способността й да доставя алуминий на клиентите си по света.

В петък Лондон и Вашингтон забравиха на борсите за метали да приемат алуминий, мед и никел, произведен в Русия, както и вноса на тези метали в двете страни. В събота Лондонската борса за метали (LME) свали от системите си руския метал, произведен след 13 април, за да се съобрази със санкциите.

"Обявените действия нямат отражение върху възможностите на "Русал" да извършва доставки, тъй като компанията разполага с глобални логистични решения и достъп до банковата система", обяви "Русал" в специално изявление.

"Русал" и руският минен гигант "Норилск никел" не са пряк обект на западни санкции, припомня Ройтерс.

След началото на войната в Украйна двете компании пренасочиха част от търговията си и рязко увеличиха доставките за страни като Китай и Индия за сметка на Запада.

Кремъл очаквано обяви новите санкции за "незаконни" и посочи, че те дестабилизират цените на глобалните пазари. В рамките на редовния си брифинг говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви, че санкциите са "нож с две остриета" и може да наранят тези, които ги налага.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1057