EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Русал спази сделка със САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русал спази сделка със САЩ

mail12:33 | 28.12.2018прегледи 910 коментарикоментари 0


Руският производител на алуминий Русал съобщи, че председателят на съвета на директорите му Матиас Варниг е подал оставка като част от преструктурирането на концерна, договорено в замяна на вдигане на санкциите на САЩ, съобщи Ройтерс. 

Американското министерство на финансите обяви, че ще вдигне санкциите срещу Русал, неговия собственик - холдинга Ен+ и енергийната компания Евросибенерго, ако те се преструктурират и намалят контролните дялове на бизнесмена Олег Дерипаска, който е в санкционния списък на Вашингтон. 

Оттеглянето на Варниг след шест години в най-големия световен производител на алуминий извън Китай е сред условията на сделката. Бивш агент на тайните служби на Източна Германия, който след това става инвестиционен банкер, той познава руския президент Владимир Путин от 90-те години, отбелязва Ройтерс. 

"Уверен съм, че мога да предам на моя наследник една успешно развита компания. Мисията ми е изпълнена", посочва Варниг в изявление. 

Планираното изваждане на компанията от санкционния списък я поставя на прага на "ново стратегическо развитие", допълва той. 

Русал посочи, че очаква да избере наследника му утре, 27 декември. 

След приключване на преструктурирането Ен+ ще държи 56,88 процента от Русал и ще си запази правото да номинира главния изпълнителен директор на концерна. /БТА


Тагове: Русал, САЩ
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3876