EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Румънските туристи не познават добре Русе

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румънските туристи не познават добре Русе

mail13:15 | 12.09.2019прегледи 574 коментарикоментари 0


Русе и регионът не са достатъчно разпознаваеми за румънските туристи. Това е установило експертно проучване на Бизнесцентъра за подпомагане на малки и средни предприятия и техни румънски партньори.

Експертите са установили като съществен недостатък, че туроператорите в Русе не са достатъчно инициативни. Фирмите, които посрещат корабите с чужди туристите, използват набраната от социализма инерция и не разработват нови варианти за дестинации.

Катя Горанова, изпълнителен директор на Бизнесцентър за подпомагане на малки и средни предприятие-Русе: Не се правят достатъчно неща, които могат да накарат туристите да оставят финансов ресурс тук - те идват, гледат в такива времеви интервали, в които дори магазините не са отворени.

Бизнесцентърът в Русе в партньорство със сродни организации в Гюргево са разработили обща туристическа стратегия за граничния регион, която популяризира най-привлекателните места от двете страни на река Дунав. Тя е направена така, че ако туристите посетят Басарбовския скален манастир до Русе, след това вниманието им да се пренасочва към манастира Комана - до Гюргево.

Катя Горанова: Те са с частично препращане и към Румъния, т.е. продуктът е такъв, че, който иска да види нещо, да има идея, че там също има аналогична възможност.

В същото време чуждите туроператори посочват като проблем обраслите с треви и храсти пътеки по някои от забележителностите в региона./dir.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg