EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румънски застраховател с първи офис у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румънски застраховател с първи офис у нас

mail11:55 | 25.09.2013прегледи 908 коментарикоментари 0


Румънската застрахователна компания ЧертАсиг открива първия си офис в България на 25 септември. Компанията – с основен акционер Royalton Capital Investors II (частен фонд с ограничено отговорни партньори Alpha Associates, Европейската банка за възстановяване и развитие и Европейския инвестиционен фонд) – планира да предложи на българския пазар специализирани застрахователни продукти, като застраховки на търговско имущество, на инженерни проекти, на отговорност и на гаранции. Стратегията на компанията е насочена към бизнес клиенти, в изключително партньорство с местни застрахователни брокери за предлагане на продуктите й.

Проучването на българския пазар показва потенциал за развитие в тези специални класове продукти и компанията смята да се възползва от тази възможност. Проучването разкрива още, че растежът на българския застрахователен пазар по принцип е плавен, но е доминиран главно от покриването на щети при автомобилното застраховане и това осигурява на неживотозастрахователя пространство да предложи специализирани застрахователни продукти.
Застрахователят открива офис в Истанбул, Турция през 2012 г. и започва бизнес дейности в България през април 2013 г. Първоначално предлага на българските клиенти застраховане на събития - от музикални до официални - като откриването на бизнес центъра на Летище София, фестивала Spirit of Burgas и други. Приблизително 40% от осъществените застраховки на компанията са от морско застраховане и то най-вече от Турция и черноморския регион. Към момента Румъния и България съставляват 60% от портфолиото на компанията, а Турция – 40%.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg