EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румъния ще намали данъците на фирми, наели служители

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румъния ще намали данъците на фирми, наели служители

mail13:24 | 01.10.2009прегледи 513 коментарикоментари 0


Данъчни облекчения за работодателите, които успеят да задържат или дори да увеличат броя на служителите си в периода на кризата, обмисля да въведе министерството на труда в Румъния, информира днес румънският вестник "Зиуа".
Социалният министър Мариан Сърбу сподели идеята си през 2010 година да бъде намален размерът на вноските за социално осигуряване, които са за сметка на работодателите. Намаляването на данъчното бреме за работодателите ще предотврати масовите съкращения, изтъкна Сърбу и припомни вече взетите мерки за борба с последиците от кризата, сред които е и удължаване с три месеца на времето, през което може да бъдат получавани помощи за безработица.
Румънците имат все по-малко пари, а намаляването на покупателната им способност понижи с 20% продажбите във веригите магазини спрямо миналата година, отбелязва днес вестник "Гардианул". Според анализатори регистрираният спад в родажбите в Румъния е най-голям в сравнение с държавите в Централна и Източна Европа. В този регион продажбите са спаднали с 10-15%, като изключение прави единствено Полша, където е регистрирано увеличение от 0,5-1%.
"Най-засегнати са магазините за домакински и електроуреди, мебели и дрехи", казва анализаторът Симина Истрате.
"Да си ходят всичките", казват синдикалистите по повод конфликта в управляващата коалиция в Румъния, пише днес вестник "Котидианул". Синдикалистите обвиниха управляващите, че не се занимават с истинските проблеми в страната и поискаха оставката на правителството. "Още от създаването си това не е истинска коалиция", казва 50-годишният Йонел Прикоп, член на профсъюза СЕД ЛЕКС.
"Основният виновник за политическия хаос е президентът Траян Бъсеску", казва 42-годишният Дан Параскив, статистик по професия.
"Първият, който трябва да си подаде оставката, е президентът Бъсеску, за който искрено съжалявам, че гласувах", казва 48-годишният учител А.Д.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1054