EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Румъния: Хотелите отварят на 15 май

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румъния: Хотелите отварят на 15 май

mail12:54 | 27.04.2020прегледи 10177 коментарикоментари 0


Хотелите в Румъния ще се отворят отново след 15 май, когато Румъния ще започне да облекчава ограниченията, наложени по време на извънредното положение, заяви премиерът Людовик Орбан. Ресторантите обаче ще останат затворени и гражданите все пак ще трябва да спазват някои ограничения.
"Преди да облекчим определени мерки, правим епидемиологично проучване. Не мога да дам времеви хоризонт; не знаем кога ресторантите ще се отворят отново", заяви премиерът, съобщава местната Economica.net.
"Що се отнася до хотелите, хотели със сигурност няма да има ограничения. Хотелите ще могат да работят при определени условия, за да спазват правилата, за да сведат до минимум възможността от заразяване. Това ще зависи и от движението на хората и търсенето на квартира", добави той ,
Орбан каза още, че въпреки че хората ще могат да се движат свободно след 15 май, все още ще има определени ограничения.
"Гражданите ще могат да се движат свободно и ще могат да напуснат къщата. Тази мярка важи за всички граждани, включително тези над 65-годишна възраст. Разбира се, ще трябва да се спазват някои правила, правила за социално дистанциране: не да се формират групи по-големи от трима души, да се носят маски. Да се ​​носят маски в офиса, в търговските помещения, в обществения транспорт, на работното място ", обясни премиерът.
Президентът Йоханис каза също, че защитните маски ще станат задължителни във всички затворени обществени пространства и обществен транспорт след 15 май, за толкова дълго, колкото е необходимо.
В този контекст временно председателят на Социалдемократическата партия (ПСД) Марсел Чолаку внесе в парламента законопроект, подписан от депутатите от ПСД и Про Румъния, който гласи, че властите трябва да разпространяват безплатни маски на гражданите. Според този законопроект всеки румънец трябва да получи 30 маски до 15 май, съобщи местният Digi24.ro.

Източник:romania-insider.com


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg