EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румъния стимулира земеделието и затваря хипермаркети

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румъния стимулира земеделието и затваря хипермаркети

mail11:30 | 09.04.2010прегледи 1070 коментарикоментари 0


Румънските депутати искат да затворят хипермаркетите в неделните дни, за да стимулират продажбите на местните земеделски производители на пазарите, съобщава електронното издание на вестник "Гъндул", цитирано от БТА.
Депутатите от Комисията по земеделието иска да внесе през май такова предложение в Кодекса на добрите търговски практики.
"Опитваме се да внесем изменение в закона за Кодекса на добрите практики. По модела на някои страни от Европейския съюз, като Германия и Австрия, ще предложим големите вериги от магазини да бъдат затворени в неделя", заяви депутатът Валериу
Стериу, заместник-председател на Комисията по земеделието. Той уточни, че целта на тази мярка ще бъде окуражаването на търговията с местни продукти на пазарите.
Представителите на хипермаркетите отказаха коментар.
"Не можем да коментираме слухове. Не разполагаме с такава информация", заяви Делия Ника, заместник-председател на Асоциацията на големите търговски вериги.
Синдикатите от хранителната промишленост обаче приветстваха инициативата.
"Ако бъде взето, това решение ще бъде добре дошло", заяви Драгош Фрумосу, председател на Федерацията на синдикатите от хранителната промишленост.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg