EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румъния отново привлекателна за инвестиции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румъния отново привлекателна за инвестиции

mail16:10 | 25.05.2011прегледи 457 коментарикоментари 0


Румъния отново се превърна в страна, в която си заслужава да се инвестира, заяви румънският премиер Емил Бок, като подчерта, че страната е излязла от рецесията и се радва на макроикономическа и политическа стабилност, предаде Аджерпрес.
Бок говори на откриването на осмото издание на международната финансова конференция, организирана от Форум Инвест в партньорство с Националната банка на Румъния. "Румъния отново стана място, където може и където си заслужава да се инвестира. Дори да има все още облаци, пътят води към излизане от кризата", заяви премиерът, като добави, че е "предпазлив оптимист" по отношение на икономическите перспективи на Румъния за близкото бъдеще.
Бок отбеляза, че за повишаването на потенциала на Румъния благоприятства и фактът, че все повече бюджетни средства се насочват към инвестиции и създаване на нови работни места. Той отбеляза, че ако през 2010 г. от бюджета е била отпусната сумата от 33 милиарда леи (еврото се разменя за 4,13 леи) за инвестиции, то през настоящата година тази сума е 35 милиарда леи, а за 2012 г. е предвидено за тази цел да се отпуснат 45 милиарда леи. Премиерът допълни, че към тези суми се добавят и текущите европейски проекти на обща стойност над 13 милиарда евро, както и проектите, осъществявани като публично-частно партньорство. "Вярвам, че ще успеем дори в такива несигурни международни условия, които не зависят от нас, да осигурим икономическа стабилност и да имаме прогнозирания растеж от 1,5-2 % тази година и от 3,5-4 процента през 2012 г.", подчерта румънският премиер.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg