EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румъния обмисля връщане на данък „лукс”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румъния обмисля връщане на данък „лукс”

mail10:31 | 20.05.2010прегледи 776 коментарикоментари 0


Румънското правителство възнамерява да възстанови акцизите върху яхтите, парфюмите, скъпите кожи, ловните оръжия, бижутерията и други луксозни продукти, поемайки риска от санкции от страна на Европейската комисия, след като миналата година реши да премахне тези такси, които противоречат на нормите на Европейската общност, съобщи Медиафакс.
Намерението за възстановяване на акцизите върху луксозните продукти е включено в проекта за извънредно постановление за борбата с данъчните измами, което предстои да бъде прието от правителството следващата седмица.
Документът предвижда да бъдат върнати акцизите върху естествените кожи, с изключение на тези от заек, овца и коза, в размер на 45 процента, върху изделията от кристал - 15 процента, златните и платинени бижута, с изключение на халките - 10 процента, парфюмите - между 10 и 35 процента, ловните и други оръжия, с изключение на тези за военни цели - 100 процента, яхтите и други плавателни съдове с развлекателно предназначение - между 5 и 15 процента.
Акцизите са подобни на тези, които бяха прилагани до момента на премахването им в края на миналата година, посочва Медиафакс.
Акцизите ще бъдат налагани на фирмите, асоциациите и оторизираните физически лица, които произвеждат или купуват такива продукти от територията на ЕС или извън нея.
През октомври 2009 г. правителството отмени акцизите върху луксозните продукти, след като установи, че облагането им противоречи на европейското законодателство и има риск Европейската комисия да започне наказателна процедура срещу Румъния.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161