EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румъния въвежда допълнителни такси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румъния въвежда допълнителни такси

mail10:00 | 24.06.2010прегледи 494 коментарикоментари 0


Румънското правителство прие извънредно постановление, с което въвежда допълнителни такси и увеличава някои данъци в опита си да намали бюджетния дефицит, съобщи ДПА.Постановлението, което влиза в сила веднага, но може да бъде отменено от парламента със задна дата, предвижда облагане на ваучерите за храна, за подаръци и за ваканция, които досега не бяха облагани.
При доходите от авторски права необлагаемата част ще бъде намалена от 40 на 20%, тоест 80% от дохода ще бъде облаган с плоския данък от 16%, който остава непроменен, посочва Медиафакс.
Лицата с доходи от независими дейности ще плащат индивидуални социални осигуровки, подобни на тези, които се внасят от работодателите, но само за сумите, които се равняват на пет средни заплати годишно, предвижда още нормативният акт.
От 20 на 25% се увеличава и данъкът върху доходите от игри на късмета, а собствениците на повече от един имот ще плащат "такса солидарност", ако жилището не е дадено под наем.
Същевременно държавните компании, включително и автономните, ще бъдат задължени вече да внасят в държавния бюджет 90% от печалбата си, а не 50%, както беше досега.
Международният валутен фонд, с който страната договори миналата година спасителен финансов пакет, изисква от страната да задържи бюджетния си дефицит под 6,8%, напомня ДПА.

 


Тагове: такси, Румъния
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg