EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Румен Драганов:Силен зимен сезон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Румен Драганов:Силен зимен сезон

mail18:00 | 17.10.2014прегледи 1199 коментарикоментари 0


Очаква ни силен зимен сезон с много снеговалежи, като прогнозите са за над 10% ръст на посещенията на чужденци у нас. Това съобщи в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма. Най-често идват туристи от съседните държави Гърция, Македония и Румъния, през последните години има засилен интерес и от страна на Турция. От по-далечните държави, България посещават руснаци и англичани, допълни Драганов.
„Стартира усилената продажба на коледни и новогодишни куверти за хотелите и ресторантите в България. Тя е не само за зимни курорти, а и за балнео, СПА и уелнес курортите във вътрешността на страната“, каза Драганов. Той посочи, че се очаква до средата на ноември най-добрите предложения да бъдат изчерпани.
Има и изключителен интерес към съвременните изкуства, това е т.нар. постмодерен туризъм, каза Драганов, като уточни, че има редица фестивали – някои от тях са финансирани със средства по оперативните програми на ЕС, а други се финансират от общините.
„Това за различни форми на фестивали, панаири, изложби. Те стават все по-популярни и намират интерес най-вече сред европейските пазари“, каза още Драганов.
Той каза още, че средно 250 хил. българи пътуват в чужбина през зимния туристически сезон. Основните дестинации са свързани с културен туризъм, като най-често става въпрос за страни от ЕС, а екзотичните пътувания се предимно до топли дестинации, каза още Драганов.


Тагове: сезон, зима
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1009