EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Роснефт увеличава доставките за Индия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Роснефт увеличава доставките за Индия

mail13:20 | 30.03.2023прегледи 865 коментарикоментари 0


Най-големият руски производител на петрол "Роснефт" и индийската държавна компания "Индиън ойл корпорейшън" (Indian Oil Corporation) са подписали дългосрочно споразумение за устойчиво увеличаване на доставките на петрол и диверсифициране на сортовете петрол за Индия. Това съобщи  "Роснефт", цитирана от Ройтерс.

Споразумението е било подписано по време на работно посещение до Индия на главния изпълнителен директор на руския гигант Игор Сечин, обяви компанията, без да даде подробности за споразумението. 

"Страните са обсъждали начини за разширяване на сътрудничеството между "Роснефт" и индийски компании по цялата верига на стойността на енергийния сектор, включително възможности за плащания в национални валути", съобщи "Роснефт".

Русия пренасочва енергийните си доставки от традиционни пазари в Европа, които наложиха широкообхватни санкции срещу Москва след началото на руската инвазия в Украйна миналата година.

Индия е най-големият купувач на руския суров петрол "Уралс" през март. Очаква се доставките за Индия да са над 50 на сто от целия износ по море на "Уралс" за текущият месец, като Китай се нарежда на второ място.

Вицепремиерът Александър Новак заяви вчера, че продажбите на руски суров петрол за Индия са скочили 22 пъти миналата година, но не уточни какъв е обемът на продажбите.

"Роснефт" обяви, че Русия за първи път е станала един от най-големите търговски партньори на Индия, след като търговският обмен помежду им е достигнал 38,4 милиарда долара през 2022 година. 

"Така целта, поставена от лидерите на страните ни за увеличаване на оборота до 30 милиарда долара до 2025 година, е постигната предварително", съобщи "Роснефт", цитирайки Сечин, който е дългогодишен приближен на руския президент Владимир Путин.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 965