EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Росатам достроява аржентинска АЕЦ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Росатам достроява аржентинска АЕЦ

mail15:30 | 15.07.2014прегледи 915 коментарикоментари 0


"Росатом" е заинтересован от проекта за аржентинската АЕЦ "Атуча" и е готов да се включи в дострояването й, съобщи пълномощникът на президента на Руската Федерация Юрий Ушаков.
"Росатом" е заинтересован да се включи в изграждането на трети енергоблок на АЕЦ "Атуча". Специалистите на компанията са провели всички необходими изследвания за практическата реализация на този проект, съобщи Ушаков пред журналисти в навечерието на посещението на президента Владимир Путин в Аржентина.
Ушаков отбеляза, че правните рамки на по-нататъшната работа по проекта за изграждането на трети енергоблок на АЕЦ "Атуча" са дефинирани в споразумения за сътрудничество в областта на използването на атомна енергия за минри цели между двете страни.
По-рано ръководителят на "Росатом" Сергей Кириенко заяви, че държавната корпорация е заинтересована от разширяване на сътрудничеството със страните от Латинска Америка.
"Заинтересовани сме от разширяване на нашето сътрудничество с Аржентина и Бразилия. Имаме добри контакти. Този пазар не е традиционен за нас, това е пазар, на който обикновено са работили френски, немски и американски компании", заяви Кириенко.
По неговите думи "Росатом" разглежда латиноамеиканския континент като един от приоритетите за развитие на дейността си. "Сега активно работим с партньори за Бразилия и Аржентина. Затова в рамките на предстоящата визита на президента се надявам "атомната" тема да бъде една от обсъжданите", каза Сергей Кириенко.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165