EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ромни:Обама - втори рунд

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ромни:Обама - втори рунд

mail16:15 | 17.10.2012прегледи 503 коментарикоментари 0


Барак Обама взе реванш срещу Мит Ромни във втория телевизионен дебат на кандидатите за президент на САЩ, три седмици преди изборите на 6 ноември. След като загуби първия директен сблъсък на 3 октомври, борещият се за преизбиране държавен глава този път беше определен от зрителите за победител. В допитване на CNN, 46% от гледалите посочват за победител Обама, а 39% - Ромни. Основни теми бяха безработица, енергетика, данъци, имиграция и нападението в Бенгази.
Различният формат направи втория дебат значително по-динамичен и по-атрактивен за зрителите. Въпросите се задаваха от избиратели на сцената, които още не са решили за кого ще гласуват. Кандидатите имаха право да се движат, доближаваха се до питащите, обръщаха се по име към тях и демонстрираха загриженост за проблемите им. Двамата се прекъсваха, разменяха си реплики и буквално се дебнеха по арената за пропуски и възможности за атака.
Първият въпрос беше зададен от студент, който попита ще може ли да си намери работа, след като завърши. Последва сблъсък по една от най-важните за американците тема - високата безработица от 7,8%.
Мит Ромни, кандидат за президент на републиканците:
- Политиката на президента беше изпитана през последните четири години и тя не върна американците на работа. Днес има по-малко работещи хора, отколкото когато президентът пое поста. Затова аз имам план от пет точки, който ще даде на Америка 12 милиона нови работни места за 4 години.
Барак Обама, кандидат за президент на демократите:
- Губернатор Ромни казва, че има план от 5 точки, но губернатор Ромни няма план от пет точки, той има план от една точка. И този план трябва да гарантира, че най-богатите играят по различни правила.
Разгорещяване предизвика и темата за нападението срещу американското консулство в Бенгази. Републиканците обвиняват Белия дом за пропуските в сигурността в Либия и за това, че твърдо късно са нарекли нападението терористична атака. Президентът се защити, като заяви, че още на следващия ден го е определил като акт на тероризъм, а претендентът допусна грешка, като отрече това. По темата за Китай Ромни обеща, ако бъде избран, още в първия си ден в Белия дом да обвини Китай в манипулиране на курса на юана и да вземе мерки, за да накара Пекин да играе по правилата.
Сега резултатът е равен, преднината на Обама в проучванията остава в рамките на статистическата грешка, а двамата ввече гледат към третия, последен дебат на 22 октомври./БНТ
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg