EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Робот разглобява iPhone за 11 секунди

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Робот разглобява iPhone за 11 секунди

mail06:50 | 25.03.2016прегледи 2787 коментарикоментари 0


Apple представи робот с 29 ръце, който разглобява iPhone за 11 секунди, за да го рециклира, пише MailOnline. Компанията се надява, че машината ще помогне за оползотворяване на среброто, волфрама и други метали в смартфоните. Системата започна да функционира с пълния си капацитет миналия месец. Тя се намира в близост до щаб-квартирата на Apple в Купертино, като се планира изграждането на второ съоръжение в Европа.
Въвеждането на новата технология е отговор на критиките към продуктите на Apple, чиито компоненти трудно се разглобяват, обновяват и използват повторно. Роботът Liam, който е разработен в последните три години, първоначално ще се фокусира върху iPhone 6. Компанията планира да го модифицира и разшири приложението му, за да обработва различни устройства и да възстановява повече ресурси.
Капацитетът на системата обаче се смята за недостатъчен. Liam е в състояние да рециклира не повече от няколко милиона телефона годишно, което малка част от над 231 милиона устройства, продадени през 2015 година. “Грийнпийс” приветства инициативата на Apple, като пример за стремеж по-малко продукти да попадат на сметищата. В същото време природозащитната организация поставя под въпрос ефекта на робота Liam върху количествата на рециклираните смартфони. Фирмите, специализирани в рециклиране на електронни отпадъци, които обработват iPhone няма да имат достъп до Liam.

източник:агенция Фокус


Тагове: айфон, робот
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4134