EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Робот-миньор в Словения: Снимки + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Робот-миньор в Словения: Снимки + видео

mail07:35 | 24.11.2023прегледи 1190 коментарикоментари 0


Robominers е проект, финансиран по Програмата за научни изследвания и иновации на Европейския съюз Horizon 2020, който има за цел да създаде био-вдъхновен робот, способен да копае подземни минерални находища.

Проектът стартира през юни 2019 г. и има за цел да промени добива на суровини, включително стратегически жизненоважни метали, които са от решаващо значение за текущия енергиен преход в рамките на Европейския съюз.

Консорциумът, състоящ се от 14 партньори от единадесет европейски държави, е използвал най-съвременна технология, за да създаде био-вдъхновен робот, пригоден за предизвикателни или сравнително малки находища. Като се имат предвид множеството рискове, свързани с подземния добив, автоматизацията е от първостепенно значение.

Полевите изпитания, проведени в изоставените подземни мини за олово и цинк в Словения играят ключова роля при валидирането на ключови сензорни функции на прототипа RM1.

Чрез тази поредица от тестове и демонстрации, свързани с бъдещи минни операции, проектът Robominers има за цел да предостави осезаеми доказателства за успешното му завършване и потенциала му да направи революция в минната индустрия, където прототипът може да бъде разгърнат за ефективен и устойчив добив на минерали.

Още снимки вижте тук.

Източник: Европейска комисия


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158