EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рехабилитацията на "Дунав мост" започва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рехабилитацията на "Дунав мост" започва

mail16:50 | 26.05.2011прегледи 557 коментарикоментари 0


До две седмици започва рехабилитацията на "Дунав мост", каза в Русе в отговор на журналистически въпрос министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. По думите му агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/ е подготвила 1 млн. лева, което е напълно достатъчно, за да се направи един добър, видим и съществен ремонт на моста. Плевнелиев заяви, че е горд и с перфектно работещото кръгово кръстовище преди моста край Бяла. Той информира, че там започва обществената поръчка за втория етап, който включва и разширение от двулентов в четирилентов път на двукилометрова отсечка от съоръжението над р. Янтра в посока към Русе. Всички отчуждения са завършили в срок от областната управа. Процедурата за избор на изпълнител вече е в ход. Осигурен е и бюджет от 3 млн. лева и в момента, в който се избере изпълнител, работата ще започне.
На въпрос за недовършените работи по русенските булеварди "Тутракан" и "България" Плевнелиев каза, че преговорите с "Холдинг Пътища" АД са приключили и ангажиментът е до 10 дни да започнат работа на обекта. Ако не го направят, АПИ ще ги довърши за тяхна сметка, като има готовност аварийно да активира друг изпълнител.
В Русенския университет министър Плевнелиев изнесе лекция пред студенти на тема "Регионалното развитие - път към икономически растеж". Той бе удостоен от ректора проф. Христо Белоев с кристалния знак на висшето училище. Пред студентите Плевнелиев посочи, че в момента България е символ на финансова стабилност. "Не е важно колко голяма е страната ни, а е важна нейната дългосрочна визия" - къде иска да отиде.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg