EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рехабилитация на 2 хил.км пътища блокирани

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рехабилитация на 2 хил.км пътища блокирани

mail15:00 | 12.07.2010прегледи 804 коментарикоментари 0


Пътностроителният бранш е сериозно разтревожен от последното решение на Агенция "Пътна инфраструктура" за спиране на рехабилитацията на около 2000 километра пътища втори и трети клас, това е се казва в писмо на Българската браншова камара "Пътища" до премиера и министрите на финансите и регионалното развитие.
Проблеми с финансирането има още от есента на 2009 г., защото по необясними за нас причини спря разплащането на извършените строително-монтажни работи с наличните средства по държавните инвестиционни заеми от Световната банка и Европейската банка, пише в писмото.
Рязкото свиване на фронта на работа за фирмите и практическото ограничаване на възможностите само до лотовете 2, 3, и 4 на магистралата "Тракия" ще доведе до фалити на много фирми, смята ръководството на камарата.
Сред предложенията на браншовата организация за превенция на кризата в сектора е възложителят да поеме гаранции, че при желание на фирмите да продължат работа по обектите за своя сметка, разплащането ще се осъществи в периода 1 - 30 април 2011 г.

От бранша предлагат да се предприемат спешни действия по финансиране на проекти по Френската програма за ремонт на мостови съоръжения, известна като FASEP, както и по останалите приоритетни за правителството магистрални обекти. По този начин, според бизнеса, ще се разширят възможностите за работа за пътностроителния бранш, което според деловите среди, е сериозна антикризисна мярка. 



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg