EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ретротрамвай Man-Siemens – инфо център в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ретротрамвай Man-Siemens – инфо център в София

mail07:50 | 06.12.2015прегледи 1537 коментарикоментари 0


В София бе представен ретротрамвай Man-Siemens, реставриран с финансовата подкрепа на компанията. На церемонията на площад „Възраждане” присъстваха кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България.

„Ретротрамваят, който виждате, е  част от историческия принос на Siemens за България. Такива трамваи, доставени през 30-те години на 20 век, са возили жителите на столицата по най-тежките маршрути, превръщайки се във важен елемент от облика на София като модерен европейски град. Неслучайно трамвайни мотриси от този тип могат да бъдат видяни на много от архивните снимки и картички от стара София”, посочи д-р инж. Манолова. Тя подчерта, че много от нововъведенията на Siemens са реализирани именно в София и са допринесли съществено за подобряване на живота на жителите на столицата ни.

Реставрираната мотриса ще бъде позиционирана на  булевард „Витоша”.

„След жълтите павета трамваят е най-сериозният символ на града ни, а ретротрамваите могат да бъдат голяма атракция за гостите от страната и чужбина”, изтъкна Фандъкова и припомни, че обществената поръчка за доставката на влакчета за новата линия на метрото също е спечелена от Siemens. Мотрисата, която днес е реставрираната,  е доставена в София през 1935 година. Тя ще бъде прибрана на съхранение в „Трамкар” до следващата година, когато ще бъде поставен на окончателното й място в центъра на града и ще започне да функционира като туристически информационен център.

снимки:община София


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159