EUR 1.9558
USD 1.6689
CHF 1.8059
GBP 2.2821
CNY 2.5802
you tube
mobile version

Рестарт на “Горна Арда” до 2 месеца

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рестарт на “Горна Арда” до 2 месеца

mail19:55 | 09.05.2010прегледи 1800 коментарикоментари 0


До 2 месеца ще бъде подновено строителството на каскадата "Горна Арда", съобщи евродепутатът от ГЕРБ Владимир Уручев в родопската махала Батковци, където, по покана на областния управител на Кърджали Иванка Таушанова, подари на създателя на първата евромахала в България Хасан Садък знамената на всичките 27 страни членки на Европейския съюз, съобщи Дарик. Флаговете са донесени от Брюксел.
"Новият инвеститор - австрийската компания EVN, който замести турския Джейлан холдинг, е обявила пълна мобилизация за продължаване на работата и затова си мисля, че проектът "Горна Арда" най-после ще се случи", допълни Владимир Уручев. Според него възможно било строителните работи да тръгнат с по-бавни темпове, тъй като съществувала възможност от финансови проблеми. Условията за кредити в момента не били от най-удачните. Фирмите изпълнителки щели да разчитат на първо време единствено на собствен капиталов ресурс.
На въпрос дали има перспективи пред осъществяването на проекта "АЕЦ - Белене", Владими Уручев отговори, че България ще има нужда от една нова ядрена мощност, но на този етап въпросът не стоял на дневен ред, тъй като заради кризата потреблението на електроенергия било спаднало не само в български, но и в европейски мащаб."Когато се съживи икономиката, когато се появи инвеститорски интерес, тогава и реализирането на "АЕЦ-Белене" ще стане актуално", каза Уручев. Според него в момента самите потенциални инвеститори се сблъсквали с икономическата несигурност в България, трудно било да се направи прогнозата кога България ще има нужда от нова ядрена мощност. "Интересът към този вид потребление ще се увеличи не както се очакваше след 7-8, а вероятно след 10 години", прогнозира евродепутатът.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg