EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Република Удмуртия търси български фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Република Удмуртия търси български фирми

mail18:05 | 28.09.2017прегледи 9242 коментарикоментари 0


 

Бизнес делегация от Република Удмуртия, Руската Федерация бе на посещение в София, съобщи Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

На срещата между Михаил Хомич, постоянен комисар в Москва за Удмуртия към Президента на Русия и заместник-изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Румяна Цаканска стана ясно, че целта на посещението е установяване на преки делови контакти между руски и български фирми. В бизнес делегацията участваха 7 компании от Удмуртия, които развиват дейност в областта на химическа промишленост, дървопреработваща и мебелна промишленост, електроника и електротехника, строителство, производство на изделия за спортни съоръжения и др. Интерес проявиха повече от 30 български компании.

 Удмуртската Република заема площ от 42 100 км2, което е 0,25% от територията на Руската Федерация (60-то място в Русия). Разположена е в европейската част на Русия, западно от Урал, между реките Кама и Вятка.  Голяма част от територията на републиката е заета от тайга. В Удмуртия има богати находища на нефт, оценявани на 820 милиона тона (данни от 2002 г.). Годишно се добиват по около 7-8 милиона тона, повечето – за износ. Над 40% от територията на страната е покрита с гори.

Страната има добре развито машиностроенето (автомобили, автофургони, мотоциклети, лагери, ловно и спортно оръжие, металорежещи машини), черната металургия, нефтодобива, дърводобива и дървообработването, производството на строителни материали. В селското стопанство е развито животновъдството, както и производството на фуражни култури, ръж, овес, ечемик, картофи, лен.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1971