EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Реновират покрития паркинг на Терминал 2

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Реновират покрития паркинг на Терминал 2

mail15:07 | 16.11.2023прегледи 878 коментарикоментари 0


СОФ Кънект и ГБС-Инфраструктурно строителство подписаха договор за реновация на покрития паркинг на Терминал 2 на летище София. Проектът е на стойност близо 24.5 милиона лева и неговата реализация е от стратегическо значение за развитието на летището. 

„Радваме се, че по тази значима задача ще партнираме с лидер в строителната индустрия като ГБС-Инфраструктурно строителство. Знанията и експертизата на компанията натрупани в голям брой успешни проекти ни дават увереност, че в средносрочен план летище София ще има обновен и функционален покрит паркинг.“, каза Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект. 

„За нас е чест да работим с възложител като СОФ Кънект. С изпълнението на този проект ще се осигури още по-удобно и модерно пространство на летище София. За всички пътуващи, за нас, за гостите на нашата столица. Гарантирам, че ще изпълним проекта качествено и в срок.“, добави Камен Пешов, председател на Надзорния съвет на Главболгарстрой Холдинг и ГБС-Инфраструктурно строителство. 

Ремонтните дейности по четириетажния покрит паркинг на Терминал 2 ще започнат през 2024 г. и ще завършат за около година. Междувременно се очаква ГБС Инфраструктурно строителство да приключи строежа на открития паркинг с капацитет над 1000 места. Така пътниците на летище София ще имат възможност да паркират на открития паркинг докато бъде завършена реновацията на закрития. Като краен резултат от реализацията на двата проекта на Терминал 2 ще има общо почти 1900 паркоместа. 

Заедно с открития паркинг на Терминал 2 ще бъде внедрена система за контрол на достъпа. Новата бариерна система, базирана на разпознаване на регистрационен номер, ще гарантира, че всеки пристигащ шофьор, който възнамерява да остави или качи пътници ще има бърз достъп, без да чака на опашки. Този проект включва и разширяване на пътя и изграждане на нов обратен завой, който ще пренасочи трафика към съседни съоръжения, разположени извън летището. 

Дружеството ГБС-Инфраструктурно строителство, част от корпоративната група на Главболгарстрой, е ориентирано в изграждането на мащабни проекти в сферата на транспортната и водна инфраструктура. Едни от най-големите строителни проекти на дружеството през последните години са южната дъга на Софийски околовръстен път, три участъка на автомагистрала Струма, включително мостът при тунел Железница, изграден по иновативна технология, участъкът от Сливница до Храбърско на автомагистрала Европа, новият пробив по ул. „Филип Кутев“ и др. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg