EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рено и Нисан се преструктурират

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рено и Нисан се преструктурират

mail07:35 | 13.10.2022прегледи 712 коментарикоментари 0


"Рено" (Renault) и "Нисан" (Nissan) са започнали преговори за бъдещето на техния съюз, който може да доведе до преструктуриране на групата, предаде Ройтерс, като се позова на запознати източници. Преговорите включват от една страна евентуалната продажба на част от дела на "Рено" в "Нисан", а от друга - инвестиции от страна на "Нисан" в новото електрическо начинание на "Рено".

Очаква се преговорите да продължат до началото на ноември, когато "Рено" трябва да представи новите си инвестиционни планове, включително и новия си електрически модел, начичан работно "Ампер" (Ampere). "Рено" притежава 43-процент дял от "Нисан", който от своя страна владее 15 процента от "Рено". 15-процентен дял в "Рено" има и френската държава.

Стана ясно също, че активите на японския автопроизводител в Русия ще преминат във владение на руската държава, съобщи руското министерство на търговията, цитирано от Ройтерс. Продажбата, която е на символична цена, според запознат източник, включва производствен и изследователски комплекс в Санкт Петербург, както и търговско представителство в Москва, посочва министерството. "Нисан" си запазва опцията да изкупи обратно активите до шест години.

"Нисан" очаква прехвърлянето на активите му на руската държава да му коства загуба от 100 милиарда йени (686 милиона долара). Японската компания поема по пътя на партньора си "Рено" (Renault), който през май продаде руския си бизнес на "Автоваз" за символичната сума от 1 рубла.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162