EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рен: Брюксел готов с финансова помощ за Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рен: Брюксел готов с финансова помощ за Гърция

mail17:20 | 15.03.2010прегледи 742 коментарикоментари 0


Европейската комисия е готова да представи предложение за отпускане на подчинена на определени условия финансова помощ на Гърция, като тази възможност ще бъде използвана при необходимост, заяви днес еврокомисарят по икономическите и валутни въпроси Оли Рен, цитиран от Франс прес.
Комисията има готовност да внесе предложение за създаване на "европейски механизъм за координирана и подчинена на условия помощ" за Гърция, каза Рен пред журналисти при пристигането си на срещата на Еврогрупата, обединяваща министрите на финансите на страните от еврозоната.
"Ще обсъдим начините за гарантиране на стабилността на еврозоната", допълни еврокомисарят. Той обаче не съобщи повече подробности за готвения механизъм за подкрепа.
Според дипломати на масата за преговори са два варианта -  учредяване на общоевропейски антикризисен фонд по модела на Международния валутен фонд (МВФ), финансиран от страните членки на ЕС под контрола на Европейската комисия, или специално създадена наднационална европейска икономическа структура.
Очаква се европейската помощ за Гърция да бъде в размер от между 20 - 25 млрд. евро


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg