EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Ремонтът на бул.„Сливница” = 5.9 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ремонтът на бул.„Сливница” = 5.9 млн. лв.

mail12:30 | 07.07.2015прегледи 2332 коментарикоментари 0


Започна рехабилитация на бул. “Сливница” в участъка от бул. “Константин Величков” до бул. “Петър Дертлиев”, включително и надлеза при Захарна фабрика. Това съобщи заместник-кметът на София по направление транспорт и транспортни комуникации Любомир Христов.

Общата дължина на предвидения за рехабилитация участък от бул.“Сливница“ е 2.2 км, като мостовото съоръжение е 300 метра. Надлезът при Захарна фабрика не е ремонтиран откакто е построен през 70-те години на миналия век. От днес е въведена временна организация на движението като е затворена за пътни превозни средства северната част от пътното платно на бул.»Сливница» от ул.»Мелник» до ул.»Кукуш» и движението се извършва в южното пътно платно на булеварда.

Мостът е в много тежко състояние и още през пролетта бяха предприети аварийни действия по съоръжението, обясни заместник-кметът Любомир Христов.

Рехабилитацията на бул.“Сливница“ включва ремонт на централните и локални платна на булеварда, на бордюрдите, тротоарите, ремонт и възстановяване на уличното осветление, включително подмяна на тръбната мрежа, шахти и капаци, саниране на стълбове и рогатки. Предвидени са енергоспестяващи осветителни. Ще се почистят и уличните оттоци.

Стойността на целия проект за рехабилитация на бул. “Сливница” в участъка от бул. “Константин Величков” до бул. “Петър Дертлиев”, включително и надлеза при Захарна фабрика, е 5.9 млн. лв. Той е част от тригодишната програма на Столична община за рехабилитация на основни улици и булеварди, одобрена от Столичния общински съвет и която се изпълнява втора година, посочи също Христов. Предвидени са 22 основни булеварди и улици, като инвестиционната програма тази година е на стойност около 120 млн. лева. Миналата година като част от програмата основно са обновени бул.“Ботевградско шосе“, бул.“Никола Мушанов“, част от бул.“Цариградско шосе“, който тази година продължава с други участъци. През следващата седмица се предвижда да бъдат отворени ценовите предложения на участниците в процедурата за изпълнител на ремонта на бул.“Владимир Вазов“, където предстои да започне ремонта. В момента се работи по реконструкция на кръстовището при Руски паметник, на бул.“Иван Странски“, бул.“Проф.Стефанов“ и др.

Рехабилитацията на участъка на бул.“Сливница“ и надлеза ще приключи до началото на учебната година, каза също заместник-кметът на София Любомир Христов.
Източник: Община София


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg