EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ремонт на път към Кулата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ремонт на път към Кулата

mail10:01 | 26.02.2013прегледи 581 коментарикоментари 0


Най-късно в сряда тази седмица ще завършат най-належащите ремонтни работи, осигуряващи безопасното пътуване по ІІІ-198 в участъка Марино поле - Чучулигово и на общинския път Чучулигово – Кулата. Вчера започнаха локалните ремонти в участъците, на които е регистрирано потъване на пътното платно и наличието на „коловози”, съобщи АПИ. Строителните дейности ще продължат с подобряване на пътната основа, възстановяване на системите за отвеждане на повърхностните води и полагане на нови асфалтови пластове.
Започна и изграждането на временно съоръжение на път ІІІ-198 при с. Чучулигово. Срокът за изграждането му е до 10 дни. Построяването на алтернативно съоръжение се налага заради предаварийното състояние на моста при с. Чучулигово.

Директорът на Областно пътно управление – Благоевград Иван Кунев изпрати днес официално писмо до кметовете на населените места, в което ги информира за мерките, които АПИ предприема за подобряване на експлоатационното състояние на пътя, както и за проведената на 24 февруари т. г. работна среща в с. Кулата с представители на инициативния комитет, включващ жители на Кулата, Чучулигово и Марино поле, кметът на Петрич, предстовители на пътноподдържащата фирма за област Благоевград и др. В писмото се посочва, че са уточнени обхватът и обемът на ремонтните работи като целта е възстановяване на експлоатационното състояние на обходния маршрут, въведен във връзка с изграждането на лот 4 от АМ „Струма”.
 


Тагове: Кулата, ремонт, път
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg