EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Ремонт на нов участък от Околовръстното на Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ремонт на нов участък от Околовръстното на Пловдив

mail15:08 | 08.08.2022прегледи 546 коментарикоментари 0


На 9 август започва ремонтът на още един участък от Околовръстния път на Пловдив и на 11 км от пътя Пловдив - Свиленград

 

 

        На 9 август – вторник, започва ремонтът на още една отсечка от Околовръстния път на Пловдив и на 11 километра от пътя I-8 Пловдив – Садово.

Участъкът от Околовръстния път е от ул. Пазарджишко шосе“ в Пловдив до АМ „Тракия“. Отсечката ще бъде затворена за движение и трафикът ще се пренасочва през гр. Пловдив. 

Строителните работи са част от започналия през 2021 г. поетапен ремонт на над 14 км от Околовръстния път на Пловдив. През миналата година бяха обновени близо 8 км от трасето между „Коматевско“ и „Асеновградско шосе“. В заключителен етап е започналият през юли т. г. ремонт от „Пещерско“ до „Коматевско шосе“. След приключването му ще се обнови и отсечката между „Пазарджишко“ и „Пещерско шосе“.

Ремонтните дейности включват изпълнението на земни работи за подобряване на отводняването, усилване на пътната конструкция, полагане на нови основни и износващи асфалтови пластове, направа на бетонови канавки, отклонения и шлюзове, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци. Срокът за завършване на ремонта на Околовръстния път е 30 септември 2022 г.

От 9 август до 15 септември т. г. ще се ремонтира 11-километрова отсечка от път I-8 Пловдив – Свиленград. Това е участъкът от пътен възел „Скобелева майка“ в Пловдив до кръстовището за Садово. Трафикът ще се пренасочва по обходни маршрути.

Тежкотоварните и леките автомобили ще преминават от пътен възел „Скобелева майка“ в Пловдив по път II-56 Пловдив – Раковски, ще продължават по АМ „Тракия“ до пътната връзка за село Плодовитово при 165-ти км на автомагистралата, след което през селата Мирово и Милево ще стигат до Поповица и ще продължават по път I-8 Поповица - Свиленград.

За леките автомобили е осигурено и още едно обходно трасе: пътен възел „Скобелева майка“ в Пловдив - Ягодово - Катуница – Караджово - път III-8006 Кочево - Садово - път I-8 Садово – Поповица.

Проектът за ремонт на отсечката включва подобряване на отводняването, подмяна на асфалтовите пластове, както и ландшафтно оформление. Участъкът ще бъде с нова маркировка и ограничителни системи. Предвидените ремонтни дейности на път I-8 Пловдив – Свиленград са за около 10 млн. лв.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но предприеманите дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечките./АПИ


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg