EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Ремонт на АМ „Марица“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ремонт на АМ „Марица“

mail13:02 | 13.11.2020прегледи 720 коментарикоментари 0


Започва ремонтът на 7-километров участък от АМ „Марица“ в платното за София. Отсечката е в района на Свиленград /от 94-ти до 101-ви км/ и е построена преди повече от 30 години. При ремонтните дейности трафикът ще преминава двупосочно в платното за ГКПП „Капитан Андреево“. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно пътната сигнализация и ограничението на скоростта от 90 км/ч.

Заради ремонта ще бъдат затворени връзките за София и Свиленград на пътен възел „Свиленград“ /при 97-ми км/ в платното за столицата. Пътуващите от ГКПП „Капитан Андреево“ за Свиленград могат да продължат до пътен възел „Ново село“ /при 94-ти/, където да се върнат обратно на АМ „Марица“ в платното за  ГКПП „Капитан Андреево“ и на п. в. „Свиленград“ да слязат за Свиленград. Може да ползват и обходен маршрут – от п. в. „Ново село“ на АМ „Марица“ да продължат по път II-89 за ГКПП „Капитан Петко войвода“ и по първокласния път I-8 София - Свиленград да стигнат до Свиленград. Пътуващите от Свиленград за София трябва да преминат по път I-8 София - Свиленград, по път II-89 до пътен възел „Ново село“ и от него по АМ „Марица“.

Временната организация за ремонт на отсечката се въвежда днес и от утре стартират реалните строителни дейности. Проектът предвижда подмяна на асфалтовата настилка и подобряване на отводняването. Участъкът ще е с нова хоризонтална шумяща маркировка и ограничителни системи. Очаква се ремонтните дейности да завършат до края на януари 2021 г.

Обновяването на 7-километровата отсечка е част от поетапен ремонт на участъци от АМ „Марица“, в експлоатация повече от 30 години, който ще продължи през 2021 г. Агенция „Пътна инфраструктура“ планира до края на следващата година да се ремонтират още две отсечки от автомагистралата – едната с дължина 1,8 км в платното за София /от 101-ви до 103-ти км/, а другата е 3,6 км в двете платна /от 103-ви до км 107-ми км/. Ще бъдат обновени общо 12,5 км в посока София и 3,6 км в посока ГКПП „Капитан Андреево“.

Ремонтът на трите участъка от АМ „Марица“ ще е за 24,1 млн. лв. На участъците ще бъдат монтирани ограничителни системи на стойност 4,2 млн. лв. Средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Изпълнител на строително-монтажните работи е „АБ“ АД, с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на АМ „Марица“ на територията на област Хасково. За ограничителните системи отговаря „Юпитер 05“ ООД, с което АПИ има по договор по ЗОП за доставка и монтаж на ограничителни системи за Южен централен район, в който е и област Хасково.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg