EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рекордни продажби на Fashion Days

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рекордни продажби на Fashion Days

mail09:30 | 24.01.2013прегледи 579 коментарикоментари 0


Онлайн клубът за пазаруване в Централна и Източна Европа Fashion Days отчете близо 4,5 пъти повече приходи от онлайн продажби на дрехи и аксесоари в България за 2012 г. в сравнение с 2011 г. Приходите през изминалата година достигнаха сумата от 16,5 млн. лв., докато година по-рано те са били в размер на 3,8 млн. лв., съобщиха от ПР агенцията на компанията.

Отчетените високи резултати са на фона на свиващите се обороти в областта на търговията през последните месеци, които по данни на Национален статистически институт за ноември миналата година са спаднали с 5.2%. Данните за същия период показват ръст в индивидуалното потребление в България единствено в продажбите онлайн и по телефона, който обаче е едва 22.5% на годишна база. В сравнение с това увеличението на продажбите на Fashion Days у нас изпреварва няколко пъти ръста на онлайн пазаруването в България.
"Значителният ръст на продажбите на Fashion Days се дължи както на предимствата и удобствата при пазаруването в интернет и нарастващото доверие към онлайн магазините с установени марки, така и на атрактивните предложения, които предоставяме" – отбеляза по този повод Ева Вучева, Изпълнителен директор на Fashion Days България.
Според класация на сайта за измерване на посещаемостта Alexa.com Fashion Days е най-големият онлайн клуб за пазаруване в България, както и в рамките на страните от Централна и Източна Европа.
Над 4 000 000 са към момента членовете на модния клуб Fashion Days във всички 10 страни, в които компанията оперира. България остава вторият най-голям пазар в групата на Fashion Days след Румъния, което е показател за значителния потенциал за развитие на онлайн търговията у нас. През 2012 г. модният клуб разшири своята дейност, отваряйки няколко нови пазара – в Полша, Литва, Латвия и Естония. С тях групата на Fashion Days към края на годината наброява над 500 служители в общо 10 държави в Централна и Източна Европа.
Освен чуждестранните марки, модният клуб предлага на своите потребители и български дизайнерски стоки, като портфолиото се разширява постоянно.сп.Регал

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg