EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рекордни поръчки за машини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рекордни поръчки за машини

mail18:01 | 15.07.2022прегледи 880 коментарикоментари 0


Европейската асоциация на машиностроителните индустрии (CECIMO) публикува икономически и статистически справочник с информация за развитието на машиностроенето през първото тримесечие на 2022 г.

Данните за този период показват по-нататъшни положителни тенденции във възстановяването на европейския машиностроителен сектор, като поръчките достигат рекордни нива. В съответствие с това индексът на промишленото производство (IPI) отразява допълнително подобрение през първото тримесечие на 2022 г. в Европейския съюз (ЕС), както и в Еврозоната, показват резултати от проучването, цитирано от специализирания портал за машиностроене - machinebuilding-bulgaria.com.

В бъдеще предизвикателства като прекъсвания на веригата за доставки, причинени от потенциални нови блокирания в Китай и войната в Украйна, могат да забавят растежа на производството през следващите тримесечия. Въпреки това се очаква силното търсене през първото тримесечие и натрупаните поръчки от миналата година, които се наблюдават в много сектори, да поддържат производствения индекс стабилен през следващия период.

Преглед на представянето на европейската машиностроителна индустрия констатира впечатляващо подобрение при новите поръчки през първото тримесечие на 2022 г. в сравнение със същия период на миналата година. В доклада се посочва, че чуждестранните поръчки на CECIMO 8 са се увеличили с 29 на сто, докато вътрешните поръчки са се увеличили с 19 на сто спрямо същия период на миналата година. В резултат общият индекс на поръчките на CECIMO8 бележи ръст от 26 на сто спрямо същия период на предходната година и отбелязва рекордни нива.

Въз основа на най-новите източници в доклада е направена актуализация на данните за световното производство за 2021 г. Последните оценки показват, че глобалното производство на машини е нараснало с 19,7 на сто през 2021 г., докато растежът на производството в страните от CECIMO е малко по-бавен, около 11,6 на сто.

В публикацията се съдържат и първите прогнози на CECIMO за производството през 2022 г., които предвиждат нарастване в машиностроителния сектор с около 12 на сто.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048