EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Рекордни инвестиции на форума "Изберете Франция"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рекордни инвестиции на форума "Изберете Франция"

mail14:09 | 13.07.2022прегледи 781 коментарикоментари 0


Рекордните 6,7 милиарда евро и 4000 постоянни работни места - това са новите чуждестранни инвестиции, които ще донесе на Франция петото издание на срещата на върха "Изберете Франция" ("Choose France") в замъка Версай, предаде Франс прес.
       
Очаква се да бъдат обявени 14 проекта, което потвърждава привлекателността на страната в областта на новите технологии, допринасяйки за нейната реиндустриализация, се казва в съобщение на френското президентство.

Според в. "Фигаро" най-големият проект - завод за полупроводници с инвестиции за близо 4 милиарда евро - ще бъде обявен днес от френско-италианския производител на полупроводници STMicroelectronics и американския производител на чипове GlobalFoundries.

Другите чуждестранни инвеститори са американската куриерска компания Fedex, испанският туроператор Amadeus, италианският производител на транспортна техника Iveco, британският фармацевтичен гигант GlaxoSmithKline - GSK, американският Collins Aerospace и германската Vorwerk, производител на кухненските машини Thermomix.

Форумът, чиято цел е да покаже привлекателността на Франция, ще събере 180 ръководители на големи чуждестранни компании, президента Еманюел Макрон, министъра на икономиката Брюно Льо Мер, на екологичния преход Аниес Пание-Рюнаше и делегирания министър за промишлеността Ролан Лескюр.

Във Версай ще бъдат ръководителите на Coca Cola, Disney, Siemens, Merck Allemagne, американските банки Citi, JP Morgan, Morgan Stanley, на китайския конгломерат Fosun и на австралийската група за финансови услуги Macquarie.

Еманюел Макрон ще се срещне с ръководителите на суверенните фондове на Обединените арабски емирства (ОАЕ), Саудитска Арабия, Кувейт, Катар, Южна Корея и на няколко канадски фонда, уточни Елисейският дворец.

Франция е класирана като най-привлекателната за чуждестранни инвеститори страна в Европа, с 1222 проекта през 2021 г., според барометъра на EY. Това е станало благодарение на "продължението на ефекта Макрон" за либерализиране на пазара на труда и понижаването на корпоративното облагане, докато Великобритания продължава да страда от ефекта на Брекзит, а Германия - от пълната заетост, която усложнява наемането на работна ръка, отбеляза консултантската компания през май./БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg