EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рекорди за германския внос & износ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рекорди за германския внос & износ

mail14:02 | 09.09.2015прегледи 1438 коментарикоментари 0


Германският износ и внос нараснаха през юли до исторически нива, което доведе до рекорден търговски излишък през седмия месец на годината, според данни на федералната статистика.
През юли експортът на Германия се повиши с 2,4% на месечна база до рекордни 103,4 млрд. евро при прогноза за по-слаб растеж с 1,0%. В същото време вносът нарасна с 2,2% до 80,6 млрд. евро при прогноза за повишение с едва 0,7%.
Износът даде тласък на търговския излишък, който през същия месец достигна до 22,8 млрд. евро (при прогноза 22,3 млрд. евро). Това е най-високото ниво от Обединението на Германия насам през 1991 година.
Редица анализатори обаче предупреждават, че на тези данни трябва да се гледа предпазливо с оглед на турболенциите в развиващите се финансови пазари през август в резултат на разочароващото представяне на китайската икономика. Според мнозина от тях, германският експорт няма да продължи да нараства със същото добро темпо през следващите месеци, главно поради забавящия се растеж в Китай и рязкото понижение спрямо еврото на валутите на останалите развиващи се пазари.

Немският икономически институт Ifo предупреди, че ако китайското икономическо забавяне продължи и през второто полугодие, това ще засегне негативно германския експорт през следващите месеци.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg