EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рекорд: Цената да американска къща пада с $50 млн.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рекорд: Цената да американска къща пада с $50 млн.

mail18:04 | 24.04.2009прегледи 4405 коментарикоментари 0


HELMSLYНа затруднения пазар на имоти се говори често за намаления на цените. Сега обаче кризата на пазара изтри $50 млн. от офертната цена за продажбата на един жилищен имот, което може е най-голямата отстъпка, правена за американска къща, съобщи Wall Street Journal.
Наследниците на покойната милиардерка Леона Хелмсли са намалили с 40% цената на дома й в Гринич, Кънектикът до $75 млн. от $125 млн.
Представители на сектора не си спомнят да е правено по-голямо сваляне на цена. През юли миналата година руски милиардер купи от Доналд Тръмп имение във Флорида за $95 млн., след като първоначалната цена беше $125 млн. .
Хелмсли и покойният й съпруг Хенри купили имота за 11 млн. в началото на 80-те. Имението има два басейна и 13 спални (6 за прислугата) и площ от около 2000 кв. м. То е разположено върху 80 дка земя.
Реновирането му доведе до това, че Хелмсли, натрупала богатството си от бизнес с хотели и недвижими имоти, беше осъдена за укриване на данъци през 1989, след като натовари компанията си с милиони долари за разходи, свързани с ремонта. Тя излежа присъдата..
Цените на имотите в Гринич, център на индустрията на хедж фондовете, скочиха рязко по време на бума на пазара. В началото на 2008 обаче сделките започнаха да намаляват.
Големите намаления са рядкост в ултралуксозния сегмент, тъй като повечето собственици са достатъчно богати, за да си позволят да изчакат с продажбата и да избегнат притеснението от това да сключат сделка, която би заприличала на паническа продажба. Така например, след като не успяха да получат цените, които искат, финансистът Ленард Рос и бившият посланик на Саудитска Арабия в САЩ принц Бандар бин Султан свалиха именията си от пазара (които се оценяваха съответно на $165 млн. и $135 млн.
Имението на Хелмсли обаче трябва да бъде продадено съгласно условията в завещанието й. Постъпленията от продажбата ще отидат в благотворителния фонд Leona M. and Harry B. Helmsley Charitable Trust, който получи основната част от наследството. Хелмсли стана известна с това, че завеща $12 млн. на кучето си Трабъл и пожела фондът да се посвети на каузи, свързани с кучета.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg