EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Рекорд за сръбския участък от "Турски поток"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рекорд за сръбския участък от "Турски поток"

mail19:05 | 02.12.2019прегледи 770 коментарикоментари 0


Строителството на сръбския участък от газопровода "Турски поток" от границата на България до границата с Унгария е извършено за рекордно кратко време. Това съобщи пред журналисти ръководителят на производствено-техническото управление на компанията IDC Евгений Улрих, предаде ТАСС.

Постигнахме своебразен рекорд, като за половин година положихме 400 километра тръби (по 6 километра на ден), посочи Улрих.

Същевременно е станало ясно, че работите на сръбския участък от "Турски поток" са били много сложни в технологичен план.

Улрих посочи, че в планинските части на страната за прокарването на тръбите на газопровода са извършвани взривни дейности.

Ръководителят на производствено-техническото управление на компанията IDC съобщи още, че подводният участък на газопровода под река Дунав в Сърбия е поставил нов европейски рекорд за дължина (на подводен участък).

По време на строителните работи се сблъскахме с редица трудности заради сложните геоложки условия под Дунав. Въпреки всичко този участък бе изграден за 32 дни, посочи Улрих.

След като получим газ от територията на България, газопроводът ще влезе в експлоатация. Годишно през територията на Сърбия ще се транспортират 12,87 милиарда куб. м. газ., каза той.

Очаква се доставките на газ по сръбския участък на "Турски поток" да започнат до края на април 2020 г., посочва ТАСС.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg