EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рейтингът на Либия тръгна надолу

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рейтингът на Либия тръгна надолу

mail15:20 | 22.02.2011прегледи 580 коментарикоментари 0


След като международната рейтингова агенция Fitch понижи вчера кредитния рейтинг на Либия, днес Standard anf Poor's също понижи оценката си за Либия с една степен, предаде Франс прес.
Standard anf Poor's съобщи, че намалява суверенния рейтинг на Либия на ВВВ+ спрямо А- (лат. букви), тъй като според нея бунтът срещу режима на Кадафи ще бъде продължителен.
Дългосрочният рейтинг на Либия е намален, но краткосрочната оценка остава на равнище А-2, подчерта агенцията. Тя посочи, че оценките на страната остават под негативно наблюдение, което означава, че е възможно ново понижение през следващите три месеца. Това понижение отразява новата ни оценка на политическите рискове, тегнещи над страната. Освен ако не бъде решена бързо сегашната криза, рисковете за макроикономическата стабилност най-вероятно ще се засилят, добави Standard anf Poor's. Вчера международната рейтингова агенция Fitch понижи кредитния рейтинг на Либия на фона на нарастващото насилие, обхванало богатата на петрол страна.
Fitch обяви, че понижава кредитния рейтинг на Либия от "BBB+" (лат. букви) до "BBB" (лат. букви) и предупреди, че е възможно и следващо понижение. То би изпратило либийските дългови книжа в категория "junk" (дълг с висок риск). Оценките на агенциите измерват способността на държавите и предприятията да връщат дълговете си и силно влияят върху цената, при която те могат да взимат нови заеми на пазарите.


 


Тагове: рейтинг, Либия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158