EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Рейтингът на кабинета "Борисов 3"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рейтингът на кабинета "Борисов 3"

mail12:40 | 26.09.2017прегледи 8829 коментарикоментари 0


Инфраструктурата, външната политика и икономическото оживление поддържат кредита на доверие към правителството. Липсата на резултати в битката с  корупцията, престъпността и несигурността го дърпат надолу. Това регистира редовното проучване на обществено-политическите нагласи на агенция Алфа Рисърч, проведено в периода 13 – 20 септември 2017г., Ето по-подробни детаили. :

-Умереното икономическо оживление, съпроводено със спад на безработицата и ръст на доходите в по-големите градове, водят до снижаване на социалното напрежение, характерно за последната година, в която бяха проведени два силно поляризиращи обществото избора.

-За най-успешни политики, наред с инфраструктурата (51%)  българите определят още три други сфери - външната политика (43%), туризма (42%) и отчасти образованието (31%). Въпреки че към него има повече резерви, одобрението в аванс се дава преди всичко за увеличението на учителските заплати и усилията за намаляване на отпадащите от училище деца. В дъното на класацията, като най-неуспешни, се определят правосъдието, здравеопазването и  борбата с престъпността във всичките й измерения.

-Икономическите показатели и външно-политическата активност са тези, които формират  ядрото на подкрепата за кабинета „Борисов 3” сред около една пета от българите. От друга страна, скандалите около политици от ГЕРБ, както и неубедителните действия за отстояване независимостта на съдебната система и противодействие на корупцията, консолидират и противниците на кабинета, които нарастват от 33% на 38%.

-Безспорен лидер сред министрите в кабинета е Т.Дончев с 16.4% позитивен индекс за дейността си. Новост е второто място на представител на коалиционния партньор - военния министър Кр.Каракачанов, следван от спортния - Кр.Кралев и на четвърта позиция Л.Павлова като министър на председателството на България на Съвета на ЕС. Интензивните външно-политически обиколки извеждат на пета позиция външния министър Е.Захариева.

 

 

 

 


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg