EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Резултати от изборите в Сърбия и Австрия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Резултати от изборите в Сърбия и Австрия

mail21:55 | 24.04.2016прегледи 1439 коментарикоментари 0


Според предварителните резултати от президентските избори в Австрия, състояли се днес, на балотаж излиза представителят на дясната Австрийска партия на свободата Норберт Хофер, предаде Deutsche Welle.
Той е получил 36.7% от резултатите. Засега не е известно с кой ще се съревновава във втория кръг на изборите. За второ място се борят Александър Ван дер Белен от Зелената партия с 19% и независимият Ирмгард Грис с 18.8%. За първи път от 1945 г. насам на втори кръг на изборите не излизат представители на политическите сили, влизащи в управляващата коалиция – Социалдемократичната партия и консервативната Народна партия.
Балотажът ще е на 22 май.

Управляващата Сръбска прогресивна партия на премиера Александър Вучич печели над 56 на сто от гласовете на днешните предсрочни парламентарни избори в страната. Това сочат първите предварителни резултати на ЦеСид. На второ място се нарежда Социалистическата партия на Ивица Дачич с 10.9 на сто. Трета е Сръбската радикална партия на крайния националист Войислав Шешел с 7.3 на сто от гласовете, а опозиционната Демократическа партия получава 5.7 на сто. Коалицията Двери- Демократическа партия на Сърбия получава 4.4 на сто. Коалицията на бившия президент Борис Тадич - 4.1 на сто, Всички останали участници са под петпроцентовата бириера. Ако тези резултати се запазят това ще означава, че партията на Вучич ще има 177 депутати в 250-местния сръбски парламент - Скупщината.

 

(Фокус, БГНЕС)

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg