EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Регистър на търговки обекти за горива

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Регистър на търговки обекти за горива

mail15:05 | 31.01.2019прегледи 876 коментарикоментари 0


Всички легални търговски обекти, които продават горива, ще се вписват безплатно в специален регистър. Това приеха депутатите, които обсъждат на второ четене спорния Закон за горивата, който предизвика недоволство и раздели едрия и дребния бизнес. Депутатът от "Обединените патриоти" Емил Димитров поясни за кои обекти ще важи безплатната регистрация:

"В малките населени места има обекти, за които тези 20 000 бяха много. В момента няма никаква административна или финансова тежест. Регистрацията ще бъде безплатна. 400 000 обекта са регистрирани. Благодарение на това, че ние конкретизирахме кои са земеделски, с всичките изисквания, те се обособиха като обекти. Конкретизирахме и кои да са обектите, така наречените ведомствени, вътрешни обекти. Това са строители, миньори, преработватели на отпадъци, транспортни фирми, концесионерски обекти. Всички легални обекти, които търгуват с горива в България, ще бъдат вписвани безплатно, без банкова гаранция. Тя беше 200 000, падна на 20 000, сега е нула. Всички могат да се регистрират в момента, в който поискат. Проблем остава за едни обекти, които не са нито земеделски, защото е ясно кои са земеделски, нито са вътрешни, а до този момент не са решили да се регистрират. Те ще имат проблем, защото може би никога през живота си не са били регистрирани и сега има дълга процедура".

Парламентът решава дали да даде срок до шест месеца на министъра на икономиката, за да изготви Наредбата, която да уреди регистрацията на всички търговци.БНР


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg