EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рано е да се говори за дефлация в Япония

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рано е да се говори за дефлация в Япония

mail15:25 | 04.08.2009прегледи 502 коментарикоментари 0


Дефлация в Япония все още не настъпила и да се твърди това е твърде рано. Това заяви днес в Токио японският министър по икономическата и данъчната политика Йошимаса Хаяши, предават световните агенции.
„Сега е особено необходимо да се направи щателна оценка, колко продължителен ще е този спад” – отбелязва министърът и подчертава, че действително е налице спад на потребителските цени в редица категории. Спадът обаче не засяга хранителните продукти и енергетиката, коментира той. Хаяши подчерта, че Япония е преминала най- лошия период на кризата, но все пак остава рискът от развитие на дефлационни процеси.
В края на юли Японското министерство на административните и комуникационни дейности регистрира 1.7 процента спад на потребителските цени в сравнение със същия период преди година, отбелязвайки най- ниското ниво от 1971 г. насам, припомня руският сайт К2Капитал.
Според оценката на ведомството съществено негативно влияние оказват резкият спад на бензина, както и намаляването на цената на телевизорите с плоски екрани. Индексът на потребителските цени в Япония се понижава вече четвърти пореден месец.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg