EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Райфайзенбанк с кредити по JEREMIE

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Райфайзенбанк с кредити по JEREMIE

mail14:00 | 16.08.2011прегледи 789 коментарикоментари 0


Райфайзенбанк (България) ЕАД ще предоставя кредити на малки и средни фирми при изгодни условия и значително облекчени изисквания в рамките на инициативата JEREMIE. Максималният размер на кредита, който ще се отпуска на бизнеса при по-ниски такси, лихви и изисквания за обезпечение, е до 1.3 млн.евро за срок до 72 месеца
Инициативата JEREMIE “Съвместни европейски ресурси за микро, малки и средни предприятия” се осъществява посредством Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г.”, финансирана от Европейския Фонд за Регионално Развитие и от националния бюджет. Гаранционното споразумение за участие в инициативата, подписано в средата на месец юли от Райфайзенбанк и Европейския Инвестиционен Фонд (ЕИФ), ще даде възможност на местния малък и среден бизнес да се възползва от финансиране за общо 65 млн. евро. Целта на гаранционната програма е да подпомогне развитието на широк кръг от малки и средни фирми в България, като се улесни достъпът им до финансиране на нови инвестиционни проекти и свързаните с тях оборотни средства.
С участието си в JEREMIE Райфайзенбанк ще разшири допълнително кръга от предлаганите банкови продукти и услуги съвместно с фондовете от Европейския съюз и други европейски и международни финансови институции, като с това ще подпомогне развитието на малкия и среден бизнес в страната и конкурентоспособността на фирмите. Само преди дни Банката за развитие към Съвета на Европа /БРСЕ/ предостави кредитна линия в размер на 20 млн. евро за подпомагане на българските малки и средни предприятия на Райфайзен Лизинг, част от Групата Райфайзен в България.
 


Тагове: кредити, МСП
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg