EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Райфайзен с по-високи печалби в Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Райфайзен с по-високи печалби в Русия

mail08:35 | 11.05.2023прегледи 806 коментарикоментари 0


Австрийската "Райфайзен банк интернешънъл" (Raiffeisen Bank International) обяви, че печалбата от дейността й в Русия се е увеличила повече от три пъти през първото тримесечие на годината, предаде Ройтерс. 

Банката обяви, че е реализирала по-високи от очакваните приходи. В Русия печалбата й след облагане с данъци достига 301 милиона евро спрямо 96 милиона евро, спечелени през първите три месеца на 2022 г. 

Този финансов резултат се дължи и на по-високите приходи от лихви на руския пазар, въпреки че обемът на кредитите намалява с 24 на сто, отчита "Райфайзен банк интернешънъл".

Европейската централна банка притиска австрийския кредитор да се откаже от високодоходния си бизнес в Русия поради руската военна инвазия в Украйна, според източници на Ройтерс.

Австрийската финансова институция съобщи, че "работи, за да бъде намерено решение" на проблема.

"Банковата група ще продължи да работи по потенциални сделки, които ще доведат до продажбата на "Райфайзен банк Русия" (Raiffeisen Bank Russia) или до отделянето й", се казва в съобщение на австрийския трезор. 

Като цяло, постъпленията на руското й подразделение формират над 40 на сто от общите финансови резултати на "Райфайзен банк интернешънъл" през първите три месеца на годината. Тя е десетата по големина банка в страната по обем на активите.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158