EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Райков се срещна с търговски вериги

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Райков се срещна с търговски вериги

mail12:30 | 24.04.2013прегледи 1007 коментарикоментари 0


„Чуждите инвеститори няма да бъдат поставяни в несигурност. Ние ще се противопоставим на всяко действие, което влияе негативно върху пазарната среда и на свободната конкуренция“. Това увери премиерът и министър на външните работи Марин Райков на среща с представители на големите търговски вериги в страната, обединени в Сдружение за модерна търговия, съобщи МС. Присъстваха представители на веригите Билла, Кауфланд, Карфур, Лидл, Пикадили.
Целта на срещата бе да се постави началото на траен и конструктивен диалог между производителите и търговците, на базата на който да бъдат намерени решения на съществуващите между двете страни проблеми.
„Бих приветствал, ако направите жест и да изградите доверие с производителите, след което заедно да се концентрирате върху намирането на решения“, каза Райков.
Чрез провеждането на търговски изложения с дегустатори на веригите и производителите и на безплатни консултации с експерти от администрацията и частния сектор ще се цели подобряване на отношенията между българските производители и търговските вериги. Първото изложение по инициатива на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е на 27 април във Велико Търново. Целта е чрез подобни алтернативни мерки да се подобрят отношенията между българските производители и търговските вериги.
„Не правим разлика между български и чужди производители“, подчертаха по време на срещата представителите на Сдружение за модерна търговия. Според тях генерален проблем с производителите няма, а само локални проблеми на конкретни производители с конкретни вериги. Те се съгласиха, че установяването на търсения диалог трябва да минава не през медиите, а чрез работни групи, които да постигат конкретни резултати.
„И преди съм казвал, че искам камионите, които внасят в България стоки от чужбина, да не излизат празни от страната ни, а в пътуването си на обратно да са пълни с българска стока“, каза още по време на срещата премиерът Марин Райков. Той предложи на търговските вериги да разработят политики спрямо малките и средните производители и по този начин да развиват постоянно партньорството си с тях. Според премиера българските и чуждестранните стоки трябва да бъдат третирани еднакво.
През миналата седмица премиерът Марин Райков се срещна и с представители на Съюз „Произведено в България“, с които бе обсъдено положението на българските производители и техните отношения с големите търговски вериги, опериращи на територията на страната.
 


Тагове: вериги, Райков
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 896