EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Разследват данъчен, поискал подкуп от фермер

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разследват данъчен, поискал подкуп от фермер

mail11:15 | 29.09.2021прегледи 543 коментарикоментари 0


Софийската градска прокуратура е повдигнала обвинение за престъпление по Наказателния кодекс, извършено от длъжностно лице - инспектор по приходите в Централното управление на Национална агенция за приходите, който е искал рушвет от земеделски производител, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Обвиненият е привлечен като обвиняем за това , че на 16 септемврии тази година на пазар „Младост 1“ в София е поискал и получил 600 лева от А. Р., който в качеството си на земеделски производител е бил изнудван от инспектора. Парите са били дадени в коридора на Централното управление на Национална агенция за приходите, се посочва в прессъобщението.

Обвиняемият Я. Я. е обещал на А. Р. , че няма да затвори сергията му на пазара и няма да приложи принудителна административна мярка „запечатване на обект“ за срок до 30 дни за това, че земеделецът не е издавал касови бележки, каквито са разпоредбите на Закона за данък добавена стойност.

Разследването по случая е започнато след сигнал, подаден от земеделеца за искания подкуп. 

Данъчният е задържан на 21 септември в Централното управление на Национална агенция за приходите с получения подкуп. При обиска у обвиняемия са намерени и иззети банкнотите, предварително  белязани и описани, в размер на шестстотин лева. Те са взети като веществено  доказателство по делото, защото предварително са били маркирани. Извършено е освидетелстване на  Я.Я., като  при осветяване с  ултравиолет ова  лампа е констатирана флоурeсценция със светлозелен цвят в областта  на дланите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158