EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Разследват Берлускони за укриване на данъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разследват Берлускони за укриване на данъци

mail16:45 | 15.10.2010прегледи 705 коментарикоментари 0


Прокуратурата в Рим започна разследване за укриване на данъци срещу италианския премиер Силвио Берлускони, сина му Пиер-Силвио, вицепрезидент на неговата медийна компания Mediaset и десетина други ръководители на компанията, предаде Франс прес.
Разследването е част от съдебен процес в Милано за телевизионните права на Mediaset, заподозряна в данъчни злоупотреби със сметки на нейния филиал Rti (Reti televisive italiane - Rti) през 2003-2004 година. Централата на Rti е в Рим. По това дело премиерът вече е обвинен в данъчни измами.
Дебатите по делото бяха прекъснати в очакване на решение на Конституционния съд - предвидено за средата на декември - по декрет на министъра на правосъдието Анджелино Алфано, даващ наказателен имунитет на най-висшите правителствени ръководители по време на мандата им, включително на министър-председателя.
Mediaset, собственост на холдинга Fininvest на Силвио Берлускони,  е отчела растеж на чистата печалба с 33,7 процента през първите шест месеца на 2010 година до 241,6
милиона евро, което потвърждава прогнозата й за увеличение на чистата печалба през 2010 година в сравнение с 2009 година.
Берлускони е обвинен в укриване на данъци, създаване на сенчести фондове и пране на пари при закупуването на правата за излъчване на американски фирми в Италия,  уточнява ИТАР-ТАСС.
Самият премиер многократно е  отхвърлял участието си в каквито и да било машинации,  заявявайки, че е станал жертва на заговор на съдии-комунисти, извършващи "посегателство срещу демокрацията". 

Снимка: БГНЕС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg