EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Разследване срещу бивш директор на АЕЦ "Козлодуй"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разследване срещу бивш директор на АЕЦ "Козлодуй"

mail14:09 | 06.07.2016прегледи 1099 коментарикоментари 0


Съветът на директорите на „Български енергиен холдинг“ ЕАД назначи за изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД досегашният зам.-изпълнителен директор на централата Иван Андреев. Причината за промяната в ръководството на дружеството е изтичането на мандата на досегашния й изпълнителен директор Димитър Ангелов на 3-ти юли тази година, съобщиха от БЕХ.

„Не разполагам нито в момента, нито съм разполагал в миналото с фирма било то в България или в чужбина.” Това казва в съобщение до медиите на Димитър Ангелов, смененият вече изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй”, отговаряйки на твърдения на независимия депутат Георги Кадиев, че той има офшорна фирма и че срещу него е подаден сигнал за корупционни практики. Бившият директор отрича съща така, че в централата има корупционни практики. Той твърди, че сред извършваните в Дружеството проверки от компетентните институции няма нито една с констатации за корупционни практики.

Ако се докаже престъпление на изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй“, ще бъде потърсена и съдебна отговорност. Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на Георги Кадиев. Премиерът обясни, че още от същия ден, когато е подаден сигнал срещу директора на АЕЦ „Козлодуй” ДАНС се занима със случая, всичко е докладвано на главния прокурор. „Оттук нататък мога само да ви уверя, че са направени всички необходими стъпки, ако това престъпление се докаже да бъде потърсена и съдебна отговорност”, обясни Борисов.
Георги Кадиев посочи, че това, което го притеснява е вторият кадър на ГЕРБ, след ДАИ, който минава между капките. В тази връзка премиерът отговори в дуплика ,че директорът на АЕЦ „Козлодуй" не е член на партията. „Два сигнала сте ми дали и по двата се работеше преди това. И в двата случая Ви казах: „Изчакайте няколко дена", защото знаех какво се планира. И единият е зад решетките. Сега повярвайте ми имаме си уважението взаимно, изчакайте малко", обърна се Борисов към Кадиев.


Тагове: директора, АЕЦ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg